miercuri, 6 aprilie 2011

istoricul rasei Ceskoslovensky Vlcak

Pentru a stabili care este originea rasei si a afla cine a avut ideea imperecherii unui lup cu un Ciobanesc German trebuie sa ne intoarcem privirile catre fosta Republica Cehoslovacia a anilor 1950, in perioada in care Karel Hartl, inginer militar, a demarat proiectul crearii unei rase nationale, pentru paza frontierelor de stat.
Incercarile initiale de incrucisare in captivitate a lupoaicei BRITA cu un mascul de Ciobanesc German au esuat. Al doilea mascul de Ciobanesc German, CEZAR Z BREZOVEHO, a fost imperecheat iar cu Brita, astfel rezultand la data de 26 mai 1958, primii pui de Ciobanesc Cehoslovac.
Puiii rezultati (prima generatie de pui) au fost riguros selectati, fiindu-le testate obedienta, aptitudinea pentru dresaj si tenacitatea. Acestia au fost imperecheati la randul lor cu alti Ciobanesti Germani din alte linii de sange. Din a doua imperechere au rezultat pui ce prezentau aptitudini pentru dresaj. Produsii celei de-a treia si a patra generatii au devenit caini de serviciu ai trupelor de graniceri din Cehoslovacia. In anul 1982 au fost inregistrate 43 exemplare de Ciobanesc Cehoslovac si peste zece ani, numarul lor a ajuns la 1552. in anul 1989, rasa a fost recunoscuta provizoriu de catre Federatia Canina Internationala. Dupa aproape 50 de ani de la aparitia primilor pui de Czechoslovakian Wolfdog, in 1999, rasa a fost recunoscuta in mod oficial de FCI.
Cid la 5 luni, pe partie laPredeal


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu